GE FYR! (Gigantisk Eld – Förskräckligt Ymnig Rök)

Vad: Övernattning och eldning
När: 30-31 Augusti 2014
Närvarande: Hans Eriksson, Marie Holmquist, Hanna Lindstrand, Lage Petterson

GE FYR!

Lördagen den 30 Augusti anordnades Grödinge Rovers första spontanaktivitet. Bakgrunden är att vi hade en massa virke bakom kyrkan som försummats under några år och därför ruttnat. Vi såg det som en möjlighet att få bygga en gigantisk eldstad och grilla marshmallows, så det var vad vi gjorde.

Vi grillade inte bara marshmallows utan även korv av olika slag och godis av olika slag. Vi drack fruktsoda och Trocadero. Elden var varm och stor och stämningen var mysig. Vi övervägde att bada men ingen kände för det. Så småningom blev det dags för Majsan att bege sig hemåt och för oss andra att övergå till del två av äventyret:

Den Glömda Utrustningens Övernattning

Följande saker hade vi glömt:
Hanna:
Tandborste
Jacka
Hans:
Tandborste
Sovsäck
Lage:
Liggunderlag
Gemensamt:
Vattendunk
Hink

Vi tog en promenad till kyrkan för att fixa åtminstone några av dessa saker, på vägen dit glömde vi vad vi skulle hämta men kom på det igen. Vi fick med oss en vattendunk och ett liggunderlag.

När vi kom tillbaka till vindskyddet tände vi en liten eld och kröp ner i våra sovsäckar, det vill säga de som hade sovsäckar. Hans sov med ett antal jackor och handdukar över sig men lyckades ändå somna och få en god natts sömn.

Vi vaknade kring niosnåret, åt polarbröd med baconost, packade ihop, och gick hem.

IMG_1946

IMG_1948IMG_1954IMG_1956IMG_1958

IMG_1965

Taggar:
Publicerad i Blogg

Kommentera