scouthajk i Trosa

Vi har haft en vår/sommar hajk i Edanögård i Trosa. Vi har badat, brrrrr… , paddlat kanot mm och umgåtts och firat in sommaren tillsammans. Vi avslutade helgen med att ha föräldradag med femkamp. Det kommer att komma bilder i galleriet om ett tag då de är klara. Tack alla ni som var med på hajken!

052 049

Dags för scoutbasaren!

gripens basar 2015

GE FYR! (Gigantisk Eld – Förskräckligt Ymnig Rök)

Vad: Övernattning och eldning
När: 30-31 Augusti 2014
Närvarande: Hans Eriksson, Marie Holmquist, Hanna Lindstrand, Lage Petterson

GE FYR!

Lördagen den 30 Augusti anordnades Grödinge Rovers första spontanaktivitet. Bakgrunden är att vi hade en massa virke bakom kyrkan som försummats under några år och därför ruttnat. Vi såg det som en möjlighet att få bygga en gigantisk eldstad och grilla marshmallows, så det var vad vi gjorde.

Vi grillade inte bara marshmallows utan även korv av olika slag och godis av olika slag. Vi drack fruktsoda och Trocadero. Elden var varm och stor och stämningen var mysig. Vi övervägde att bada men ingen kände för det. Så småningom blev det dags för Majsan att bege sig hemåt och för oss andra att övergå till del två av äventyret:

Den Glömda Utrustningens Övernattning

Följande saker hade vi glömt:
Hanna:
Tandborste
Jacka
Hans:
Tandborste
Sovsäck
Lage:
Liggunderlag
Gemensamt:
Vattendunk
Hink

Vi tog en promenad till kyrkan för att fixa åtminstone några av dessa saker, på vägen dit glömde vi vad vi skulle hämta men kom på det igen. Vi fick med oss en vattendunk och ett liggunderlag.

När vi kom tillbaka till vindskyddet tände vi en liten eld och kröp ner i våra sovsäckar, det vill säga de som hade sovsäckar. Hans sov med ett antal jackor och handdukar över sig men lyckades ändå somna och få en god natts sömn.

Vi vaknade kring niosnåret, åt polarbröd med baconost, packade ihop, och gick hem.

IMG_1946

IMG_1948IMG_1954IMG_1956IMG_1958

IMG_1965

Taggar:

scout-os hajk

os-elden

Nu har våra spårare och upptäckare haft en riktig scout-os hajk. Vi har haft OS-eld,  tävlat i alla möjliga och omöjliga grenar, med kända nämn men annorlunda utföranden. Det kommer att komma bilder såsmåningom under gallerifliken. Tack alla ni som var med på hajken och gjorde den till en riktig trevlig hajk!

Julbasar 14 december

Välkomna på vår julbasar den 14/12 i Vårstakyrkan kl 12.00 – 15.00.

Det blir loppmarknad, lotterier, försäljning, café, honungsförsäljning mm med Freddy Duwe, Anne från AT-trädgård demonstrerar blomsterarrangemang kl. 12.30, 13.30 och 14.30 det blir också föräljning av blommor mm.

Välkomna!

Nu har vi kommit igång med terminen

Nu har vi i spårarna kommit igång. Vi har bland annat grillat pinnbröd, haft en ute lördag på Ödesäng, lärt känna Ronja och BIrk lite mer. Vi se fram emot en rolig termin. Vill du också vara med och är 8 och 9 år, så kom till Vårstakyrkan tisdagar 18.00.

Hej och välkommen till vår nya hemsida!

Nu har Scoutkåren Gripen i Grödinge en hemsida.

Den har vi skapat tillsammans med Ivar Johansson (http://www.webbmekanikern.se/) som efter våra önskemål utvecklat denna sajt.

På den här sajten kommer vi skriva om vad som kommer hända och om vad som har hänt så se till att du tittar in ofta!

//Hans Eriksson – Kårchef